Advies op maat

Duurzaamheid.
Het begrip duurzaamheid wordt in de media erg veel gebruikt. Afhankelijk van de gekozen invalshoek, kan het begrip “duurzaamheid” verschillende gedachten oproepen.
Op deze pagina is bij het begrip “duurzaamheid” gekeken naar de bestaande woningbouw, met de doelstelling om bij bestaande woningbouw de energieprestatie te verbeteren.

Een aantal toepassingen kunnen o.a. zijn:

  • Vloerisolatie/bodemisolatie
  • Muurisolatie
  • Dakisolatie

De volgorde van de te nemen stappen:

Maatwerkadvies:
Laat onderzoeken door middel van een maatwerkadvies wat het beste voor uw woning en portemonnee is. Het advies houdt o.a. rekening met maatregelen in uw gezinssituatie.
Er wordt o.a. weergegeven:

  • waar u energie kunt besparen,
  • hoeveel er geïnvesteerd kan worden,
  • op welk termijn dit bedrag wordt terug verdiend
  • wat de reductie van de CO2-uitstoot is.

Het maatwerkadvies geeft ook suggesties voor het verbeteren van het wooncomfort. Bij het opmaken van een maatwerkadvies kunt u direct zien wat voor energielabel de woning in de huidige staat heeft. Na het uitvoeren van het uitgebrachte advies wordt er een nieuw label van de woning gemaakt.(een eindlabel is nodig voor de eventueel te verkrijgen subsidie) Uit onderzoek is geconstateerd dat een woning met energielabel sneller een verkoop realiseert!

Enkele voordelen van isolatie met terugverdientijd op bovenstaande toepassingen kunnen zijn:

Vloerisolatie/bodemisolatie:
Vloerisolatie bespaart veel meer dan wordt gedacht en is goedkoper dan veel mensen denken. De gemaakte kosten kunt u in ca. 5 jaar terugverdienen. Het wooncomfort verbetert aanzienlijk. De temperatuur kan ca. 3-4 graden stijgen.

Spouwmuurisolatie:
Spouwmuurisolatie vermindert het verlies van warmte vanuit de woning naar buiten. Ook voor deze isolatievorm kunnen de gemaakte kosten worden terugverdient in ca. 5 jaar. Het voelt in de woning aangenamer door minder koude buitenmuren.

Dakisolatie:
Ook dakisolatie vermindert het verlies van warmte vanuit de woning. Bij deze isolatievorm is de terugverdientijd langer ca. 10 jaar. Het dak is een veel groter oppervlak en de isolatie is duurder dan andere soorten isolatie.

Nog enkele tips:
Neem voordat u een onderdeel gaat isoleren de hele woning onder de loep. Een specialist kan u daarbij helpen.
Kies voor de juiste isolatie en kijk naar de isolatiewaarde van het materiaal.
Materiaal met een hoge isolatiewaarde geeft de meeste besparing en wooncomfort.

Let wel op, bij isoleren hoort ventileren! Het aanwezige vocht in een object wordt mede afgevoerd via de muren, vloeren en plafonds. Als 1 van deze elementen wordt afgeschermd d.m.v. isolatie vervalt dus het ventilatieproces voor een gedeelte. Het is beter om vaak en kort, dus veel ramen en deuren ineens te openen dan langdurig minimaal te ventileren. Dat het dan koud in huis wordt is waar, maar dat is van korte duur want zuurstofrijke lucht verwarmt een keer zo snel dan zuurstofarme lucht.

Als laatste:
Vooral in oude huizen valt er veel winst te behalen op het gebied van isolatie. Een gemiddeld huis dat slecht is geïsoleerd verbruikt jaarlijks 2150 m3 gas. Een goed geïsoleerd huis 700 m3. Dat scheelt dus al snel 900 euro per jaar (bron: MilieuCentraal).

Bij Thermo Advies kunt u nu ook terech voor een Advies op maat!
Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen?
Mail dan naar: info@thermo-advies.nl of bel: 06-28093123.